W strukturze odżywiania roślin najważniejszym składnikiem plonotwórczym jest azot (N). W większości sadów zastosowana została dawka podstawowa nawożenia azotowego w ilości ok. 30-40 kg N / ha, która wystarcza jedynie „na start”.
Aby osiągnąć wysokie 💪 plony należy podać roślinom kolejną „porcję” azotu. Niestety w obecnym sezonie prawie w całym kraju występuje susza, ☀️ wywołująca stres termiczny 🔥, a w konsekwencji nie sprzyja pobieraniu nawozów z gleby.
Zastanawiasz się jak podejść do odżywiania azotem❓❓❓ Mamy rozwiązanie❗️❗️❗️
Zastosuj produkt mikrobiologiczny BlueN®. Bakterie 🦠Methylobacterium symbioticum zawarte w produkcie pozwalają na wiązanie azotu atmosferycznego przez części nadziemne 🌿 i dostarczają go roślinom 🌳 w formie amonowej, szybko wbudowywanej w aminokwasy i białka.
Wyniki badań wskazują, że zastosowanie BlueN®w dawce 3️⃣3️⃣3️⃣ g/ha dla upraw jagodowych oraz 5️⃣0️⃣0️⃣ g/ha dla drzew ziarnkowych i pestkowych dostarcza roślinom co najmniej 3️⃣0️⃣ kg/ha czystego N❗️
Azot z powietrza jest na wyciągnięcie ręki ✋ z produktem BlueN®. ☝️ Nie czekaj, stwórz własną fabrykę tego plonotwórczego składnika 💪❗️